Casa Costa Blanca

A home away from home

Activiteiten – zelf op pad

This post is also available in: Engels, Duits

In deze regio is veel te doen, zowel voor de liefhebbers van cultuur, natuur als sport. Kinderen zullen het hier ook naar hun zin hebben evenals de vakantieganger die op zoek is naar culinair genot.

Chocolademuseum 2Cultuur: Naast de steden benoemd onder Costa Blanca, is zeker Castalla een bezoek waard. Castalla is een middeleeuwse stad met circa 10.000 inwoners in het achterland van Alicante, waar weinig toeristen komen. Het is een typisch Spaanse stad met haar gepassioneerde inwoners en veelvuldige feesten. Er is een chocolade museum direct in de omgeving in Villajoyosa en een nougatmuseum in Xixona/Jijona; allebei erg leuk om te bezoeken. Ibi heeft een speelgoedmuseum. Een toeristische trekpleister is El Castell de Guadelest. Liefhebbers van Art Deco kunnen hun hart ophalen in Novelda. Cultuur snuiven is ook heel goed mogelijk op de vele markten die de omgeving te bieden heeft. In Tibi zit een geitenfarm die excursies aanbieden en waar ze zelf kaas maken.

Wandeling stuwmeer

Natuur: Casa Costa Blanca bevindt zich vlak bij het nationale park Carrascal de la Font Roja. Dit is een van de best bewaarde natuurgebieden van het Valenciaanse grondgebied met een omvang van 2298ha. Bij Bizot kunt u prachtige kalksteengrotten bezoeken. Het meer van Tibi is interessant en aan de kust vindt u zoutwatermeren met flamingo’s en schitterende duinlandschappen met oude vissershuizen aan de kust. De weg naar Alcoi is schitterend en een populair wandelgebied vindt u rond de route verde, een spoorlijn waar nog nooit een trein gepasseerd is.

 

Duinlandschap

Sport: Liefhebbers van sport hebben keuze genoeg. Zowel aan de mooie zandstranden van de Costa Blanca als fiets-, bergklim- en wandeltochten waarbij u de omgeving en natuur kan verkennen. Naast beachvolley vindt u aan de kust tal van watersporten waaronder parasailing, waterskiën, duiken en banaan-riding. Golf en paardrijden zijn ook geliefde en vaak beoefende sporten zowel door de locals als de toeristen. Voor kinderen is het erg leuk om naar Bonalba te gaan, een prachtig zwembad met palmbomen en in een apart gedeelte een spa met uitgebreide wellness waar u allerlei heerlijke behandelingen kunt boeken. Ditzelfde resort beschikt ook over prachtige golfbanen. De directe omgeving van Casa Costa Blanca is populair bij mountainbikers. U kunt natuurlijk uw eigen mountainbike meenemen, maar verhuur behoort ook tot de mogelijkheden in Castalla of Alicante.

Culinair: Voor Spanjaarden is eten gelijk aan feesten. Het is geen uitzondering om met vrienden en familie een grote tafel te delen en gezellig samen te zijn en te lachen en praten tijdens de maaltijden. Dit land heeft een gevarieerde keuken, al zult u rekening moeten houden met het feit dat een Spanjaard pas laat aan tafel gaat. Overigens kunt u ook tijdens lunchtijd uitgebreid genieten van al het lekkers dat de keuken te bieden heeft. De keuze is overweldigend. Indien u voorkeur geeft aan zelf bereiden van uw maaltijden, vindt u in Castalla een ruim aanbod aan supermarkten waar u alles kan krijgen wat u maar wenst en zelf kunt genieten van heerlijke steaks of grote garnalen vanaf uw eigen barbeque onder genot van een fijn glas Spaanse wijn.

In uw vakantiewoning treft u een uitgebreide map aan met allerlei informatie en folders die u op weg zullen helpen als u zelf de omgeving wilt verkennen. Als u een navigatiesysteem meeneemt of huurt zult u daar gegarandeerd plezier van ondervinden.