Casa Costa Blanca

A home away from home

Costa Blanca

This post is also available in: Engels, Duits


Alicante strand

De Costa Blanca -ook wel witte kust genoemd vanwege de vele witte bloesems die er vroeger stonden dankzij een uitgebreide amandelteelt- ligt in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlijn van 200 kilometer bestaande uit schitterende zandstranden.

Belangrijke toeristenplaatsen in dit gebied zijn Benidorm en Alicante. De regio heeft een aangenaam subtropisch klimaat met een jaargemiddelde van 18 graden.

Alicante is een toeristische badplaats met een haven en een mooie baai die voor beschutting en aangename temperaturen zorgt. Zowel qua winkels als qua wandeltochten is het hier ideaal. Zo is er de Esplanade de Espana, de boulevard Alicante vanaf kasteelaan de zee, waar u gezellig kan rond kuieren en de gezellige winkeltjes kan bezoeken. Op de heuvel vindt de restanten van de Castillo de Santa Barbara en een museum. Uiteraard zijn de uitzichten daarboven ook adembenemend. Ook herbergt deze stad de kathedraal, het stadhuis en het Museum voor schone kunsten.

Benidorm was oorspronkelijk een vissersdorpje in een beschutte baai. Nadien is het veranderd in een ware toeristenbadplaats met massa’s hotels, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Er zijn veel lederwinkels in Benidorm en ook op vlak van tassen en schoenen is er een ruime keuze. Het strand is hier de meest bezochte plaats en buiten Benidorm vind je het attractiepark Terra Mitica. Ook het Terra Natura natuurpark is een bezoekje waard. Dit vrij nieuwe park is een thuis voor meer dan 200 diersoorten en verschillende continenten zijn er als thema ondergebracht.

Boulevard Benidorm

Elche in het zuiden van Alicante is een mooie oude stad gekend om de plantentuin vol tropische bomen en planten waar men ook met een bootje kan varen. En de 250.000 palmbomen in de Huerto del Cura zijn zeker een bezoekje waard.

Guadelest ten noorden van Benidorm is een toeristisch en historisch dorpje op een rots en huisvest menig musea, winkels en mooie stranden. Het Safaripark Aitana is een mooie rustgevende trekpleister op deze plaats.

Murcia ligt meer landinwaarts en heeft een prachtige barokke kathedraal en een museum alsook een hoge toren voor panoramische uitzichten. Het herbergt ook de Iglesias de Jesus waar de acht pasos, de beelden die het leven en lijden van Christus voorstellen, staan.

Valencia ten slotte ligt op 130 kilometer van Tibi maar is wel een dagtrip waard. De kathedraal, de paleizen, kerken, musea en botanische tuin zijn hier belangrijke bezienswaardigheden en voor liefhebbers van shoppen is het een paradijs. Als derde grootste stad van het land bevat het vele winkelcentra en vooral de modernere chique winkels zijn er bekend.

De plaatsen Denia, Calpe en Moraira zijn eveneens mooie bezoekplaatsen in deze regio.