Casa Costa Blanca

A home away from home

Excursies & Workshops

NIEUW – NIEUW – NIEUW

Om de plekjes te ontdekken die lastig te vinden zijn. Om meer te weten te komen over de omgeving dan wat u in een boekje kunt lezen. Of om toch te begrijpen wat die allervriendelijkste Spanjaard tegen u probeert te zeggen. Of om nieuwe dingen te ondernemen, waar u thuis niet aan toe komt.

Ons aanbod is momenteel volop in ontwikkeling, dus hou vooral deze pagina in de gaten!

Wil AgemaWil Agema verzorgt schilderworkshops voor groepen van 2 tot 6 personen. Zij is zelf begaafd kunstenares en exposeert geregeld met haar werk. Belangrijker dan dat is de passie die zij heeft voor de schilderkunst en het plezier wat zij eruit haalt om dat over te brengen op andere mensen. Geschikt voor beginners zijn de workshops van 1 dag, waarbij alles mogelijk is. Wat wil je maken? En impressie van het mooie Spaanse landschap? De mooie klaprozen? El Toro, de trots van Spanje? Voor meer gevorderden zijn er tevens pakketten van 3 dagen, die achter elkaar te plannen zijn, of als onderdeel van een maatwerk programma, bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan de rijke musea en cultuur van Valencia of het bijzondere Art Deco huis in Nevalda. Ook is het mogelijk een fotodag in de omgeving te organiseren onder de bezielende leiding van haar partner Jaap Agema, fotograaf. Meer informatie over Wil Agema-Kersten is te vinden op haar website: haar website

Laura waterOns sportieve aanbod wordt verzorgd door Laura Lopez. Laura is een vurige Spaanse, opgeleid als sportinstructeur. Eigenlijk is op sportief gebied alles mogelijk: van paardrijden, tot klimmen, maar ook schitterende begeleide hikes en/of wandeltochten in de directe omgeving.
Indien u specifieke wensen heeft, kunt u die kenbaar maken en dan zullen we kijken wat er mogelijk is.

Laura heeft vast 6 hikes voor u voorbereid die in circa 3 uur af te ronden zijn van eenvoudig tot middelmatig niveau:Laura bos
– Wandeling rond de dam van Tibi
– Klim naar de top van Maigmo (1.200 meter) en een schitterend uitzichtspunt over Alicante
– De snow pit van Cati Mountain
– Het ravijn van de molen in Ibi (over een brug en door een bergkloof naar een plek waar je van de rotsen kan springen de rivier in)
– Via Verde Alcoi (redelijk vlakke route tussen de pijnbomen door, over bruggen en door tunnels in het National Park van Font Rioja)
– Ravine battle Alcoi (historisch momenument uit 1931)
Zie voor een beschrijving van deze prachtige hikes: Hikes Laura Lopez

Binnenkort verwacht in ons aanbod:
– Rondleidingen bij een imker
– Schilderweken onder begeleiding van Jan Smits
– Motortoertochten
– Excursie naar de schaapsherder in combinatie met tapas eten
– Mozaiekworkshops
– Paardrijdtochten door de campo’s

– Meerdaagse wandel en/of fietstochten