Casa Costa Blanca

A home away from home

Directe omgeving

This post is also available in: Engels, Duits


140602 UitzichtCasa Costa Blanca ligt gelegen op een rustige urbanisatie vlakbij het bergplaatsje Tibi. Gevestigd hebben zich hier voornamelijk Spaanse en Engelse bewoners en een enkele Nederlander. De urbanisatie bestaat uit twee straten met daarin een 20-tal huizen. Uw vakantiehuis bevindt zich in een doodlopende straat, waar kinderen veilig kunnen spelen. Pal aan de overzijde van de weg bevindt zich een prachtig gebied, waarin u eindeloos kunt wandelen zo lang u wilt. U kijkt uit op de bij wielrenners welbekende Sierra del Maigmo.

Klik hier voor een 360 graden view om een goede indruk te krijgen van de rust en het natuurschoon.

140603-Huis-met-zwembadDe tuin heeft een fijne eethoek waar tot 10 personen eindeloos getafeld kan worden aan een vaste tafel met mozaïek blad. De tuin is afgesloten en veilig voor kinderen en u beschikt over een heerlijk prive zwembad van 3 x 6 meter en 1.40 meter diep. Het zwembad is verlicht. Voor de hele kleintjes is er een kinderbadje van 1.22. x 1.22 x 0.30.

Op nog geen 5 minuten loopafstand ligt het typisch Spaanse restaurant Los Gemales. Er komen hier weinig buitenlanders. De bediening is uiterst vriendelijk en zal er alles aan doen het u naar de zin te maken. U kunt hier genieten van Spaanse gerechten zoals paella, de beroemde gele rijst met zeevruchten en groenten, allerlei tapas, gefrituurde calamares, tortilla’s, gazpacho en veel andere gerechten. Het ontbijt op zondagochtend (tortas) is razend populair. Daarnaast kunt u dagelijks als lunch een menu del dia bestellen. Voor slechts 9 euro krijgt u een salade, kunt u kiezen uit 4 of 5 entradas, 4 of 5 hoofdgerechten, een ‘postre’, koffie of thee, brood en water of wijn. ’s Avonds biedt Los Gemales a la carte in haar gastvrije atmosfeer.

Geiten 3 In het dal dat voor u ligt lopen dagelijks herders die met hun honden de schapen- en geitenkuddes over vruchtbare gronden leiden. Het gerinkel van hun bellen vormt een onlosmakelijk geheel met de omgeving en zal u al snel vertrouwd in de oren klinken. Tibi zelf is een klein dorpje met kenmerkende witte huizen tussen de berg Maigmo, het Balkon van Alicante, en de rotsformatie Pena Roja.

Dankzij deze voortreffelijke ligging is Tibi vooral in trek bij al wie van bergtoerisme, mountainbiken, wandelen en rust houdt. Vanuit de prachtige vallei, die zich uitstrekt tussen grillige bergketens, is Tibi slechts 25 minuten naar de stranden van o.a. Alicante en San Juan. Het internationale vliegveld van Alicante met haar dagelijkse lijnverbindingen naar Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk is binnen 25 minuten te bereiken.